Фармацевтичната компания Moderna обяви, че ще кандидатства днес за спешно одобрение

...
Коментари Харесай

Първите ваксинации срещу COVID-19 в САЩ може да започнат на 21 декември |

Фармацевтичната компания Moderna разгласи, че ще кандидатства днес за незабавно утвърждение от Американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) за имунизацията ѝ против ковид.

Ако заявката ѝ бъде утвърдено, първите имунизации в Съединени американски щати могат да стартират още на 21 декември, съобщи изпълнителният шеф на компанията Стефан Бансел. Той добави, че чака решение в границите на 72 часа.

Припомняме, че съгласно резултатите от третия стадий на клинични проби, имунизацията на Moderna доближава успеваемост от 94,5%.Според новите резултати тя е 100% ефикасна, написа " Ню Йорк таймс ".

Изпълнителният шеф на компанията съобщи, че могат да произведат со 20 млн. дози до края на годината и сред 500 млн. и милиард дози от имунизацията до края на 2021 година Важно е обаче да се означи, че имунизацията на " Moderna " се слага два пъти, с цел да има резултат.

Заявлението към Агенцията на Moderna идва след първото подадено такова от Pfizer, които на 20 ноември желаеха FDA незабавно да утвърди използването имунизацията им.

На 25 ноември Европейската комисия подписа контракт с  Moderna за закупуването на 80 млн. дози от имунизацията, с опция за пазаруване на още толкоз. Така все още Европейска комисия има шест подписани съглашения за над 800 млн. дози ваксини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР